Turun Runosmäen monitoimitalo toteutetaan yhteistoiminta­urakkana

Turun Runosmäen monitoimitalon ja aluekehityshankkeen toteuttaa Runosmäki yhdessä -niminen ryhmittymä. Runosmäki yhdessä -ryhmittymän urakoitsijana toimii NCC Suomi Oy ja muita jäseniä ovat Bonava Suomi Oy, TVT Asunnot Oy ja Varsinais-Suomen Asumisoikeus.

Hankkeen tilaajana monitoimitalon osalta on Turun kaupungin sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän omistama keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö KKOY Runosmäen monitoimitalo. Aluekehityshankkeessa tilaajana ovat Turun kaupunki ja Koy Piiparintori.

Runosmäen monitoimitalo on lähtölaukaus koko alueen kehittämiselle.  Talon tulevia käyttäjiä ovat muun muassa Turun kaupungin sivistys-, vapaa-aika- ja hyvinvointitoimialat sekä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä.

Monitoimitaloon sijoittuvat päiväkoti, neuvola- ja perhekeskus sekä kirjasto- ja nuorisotilat. Seurakunnan tiloja ovat muun muassa kirkkosali, seurakuntasalit ja kerhotilat. Rakennuksessa on myös yhteiskäyttötiloja alueen asukkaiden ja toimijoiden käyttöön.

Uudisrakennus tehdään puretun koulun paikalle Piiparinpolulle. Monitoimitalon laajuus on noin 3 575 hyötyneliötä, josta kaupungin osuus on 75 ja seurakunnan 25 prosenttia. Rakennus on valmis vuoden 2023 loppuun mennessä.

Kaupungin ja seurakuntayhtymän yhteiskäyttöön

Monitoimitalon kiinteistöyhtiön hallituksen puheenjohtaja Leevi Luoto Turun kaupungilta on tyytyväinen hankkeen etenemiseen.

– Turun kaupunki on toteuttanut viime vuosina isoja monitoimitaloja, joissa on luotu malli tilojen tehokkaalle yhteiskäytölle kaupungin eri toimintojen kesken. Runosmäen monitoimitalossa yhteiskäytön suunnittelu viedään kokonaan uudelle tasolle, kun saman katon alle yhdistetään laajasti kaupungin ja seurakunnan toimintoja, hän sanoo tiedotteessa.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän kiinteistöjohtaja Seppo Kosola toteaa, että monitoimitalo tulee vastaamaan niitä tarpeita, joita Maarian seurakunnalla on alueella.

– Olemme tyytyväisiä yhteistyöhän Turun kaupungin kanssa yhteisten tilojen saamiseksi Runosmäkeen. Tilat on toteutettava niin, että yhteistyö ja vuorovaikutus monen eri toimijan kanssa sujuu mutkattomasti ja tiloihin tulevat kävijät kokevat rakennuksen palvelevan heitä monipuolisesti.

Urakoitsijana toimivan NCC Suomen työpäällikkö Jari Piili toteaa, että hankkeen kehittämistä viedään eteenpäin eri käyttäjäryhmien kanssa ja rakentamisen on tarkoitus käynnistyä vuoden 2022 alussa. Monitoimitalon pääsuunnittelijana toimii Jaakob Soila Arkkitehtitoimisto Konkret Oy:stä.

Runosmäen alueen kehittäminen jatkuu

Runosmäen monitoimitalohankkeeseen liittyy aluekehityshanke, jossa muun muassa suunnitellaan uutta käyttöä käytöstä poistuvien rakennusten tonteille. Aluekehitykseen sisältyy neljä Turun kaupungin omistamaa kiinteistöä kolmessa eri kohteessa ja yksi yksityisessä omistuksessa oleva kiinteistö.

Alueen laajempaa kehittämiseen tähtäävää aluesuunnittelua ja sen edellyttämää asemakaavoitusta työstetään monitoimitalon rinnalla. Näiden uudisrakennushankkeiden on tarkoitus käynnistyä monitoimitalon valmistuttua vuoden 2023 jälkeen.

Runosmäen monitoimitalo Turkuun

Aloitus:

tammikuu 2022

Arvio:

22,6 milj. euroa

Bruttoala:

3 575 m2

Rakennuttaja:

Kiinteistöosakeyhtiö / Turun kaupunki, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Projektinjohto:

NCC Suomi Oy

Pohjarakennesuunnittelu:

SM Mäenpää Oy

Arkkitehti:

Arkkitehtitoimisto Konkret Oy

Akustiikkasuunnittelija:

Promethor Oy

Rakennesuunnittelija:

Sweco rakennetekniikka Oy

LVIS- ja telesuunnittelu:

Rejlers Finland Oy

Rakennusurakointi:

NCC Suomi Oy

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät SMARTista. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!

Tutustu rakennusalan parhaaseen työkaluun – varaa esittely jo tänään!