Tokmannille 55 000 neliön varasto­rakennus Mäntsälään

Tokmanni rakentaa Mäntsälään uuden varastorakennuksen, joka sijoittuu nykyisen hallinto- ja logistiikkakeskuksen välittömään läheisyyteen. Investoinnin arvioidaan olevan kokonaisuudessaan noin 60 miljoonaa euroa.

Noin 55 000 neliömetrin laajuisen varastorakennuksen KVR-urakoitsijana toimii Fira. Rakennustöiden on tarkoitus alkaa keväällä. Vaiheittain valmistuvan rakennuksen ensimmäinen osa otetaan käyttöön kesällä 2023, ja kokonaisuudessaan rakennus on valmis vuonna 2024. Rakennuksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa A1 Arkkitehdit.

Uusi varastorakennus korvaa valmistuttuaan nykyiset kolme Mäntsälän hallinto- ja logistiikkakeskuksen ulkopuolelta vuokratut varastot.

Mahdollisuus laajentaa

– Uudistamalla logistiikkaamme ja toimitusketjuamme voimme tarjota asiakkaillemme entistä laajemman tuotevalikoiman sekä parantaa tuotteittemme saatavuutta myymälöissämme ja verkkokaupassa, Tokmannin toimitusjohtaja Mika Rautiainen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Uutta varastorakennusta on hänen mukaansa tarvittaessa mahdollista laajentaa ja kehittää tulevaisuuden tarpeiden mukaisesti. Uusi varastorakennus mahdollistaa myös lisääntyvän automaation hyödyntämisen logistiikkatoiminnoissa.

Erityistä huomiota uudessa varastorakennuksessa on kiinnitetty rakentamisen ja käytön ympäristövaikutuksiin. Hanke toteutetaan BREEAM-ympäristösertifioinnin kriteereillä Very Good -tasoiseksi.  Rakennuksessa muun muassa käytetään uusiutuvaa energiaa, kun se katolle asennetaan tuhansien aurinkopaneelien laajuinen aurinkovoimala.

Mäntsälän kunnalta vuokrattava maa-alue sijaitsee Kapulin yritysalueella, jossa on myös Tokmannin nykyinen 74 400 neliömetrin kokoinen hallinto- ja logistiikkakeskus.

Vuokranantajaksi NREP

Varastorakennuksen valmistuttua Tokmanni myy sen kiinteistösijoittaja ja -kehittäjä NREPille, josta tulee Tokmannin vuokranantaja 20 vuoden sopimuksella.

– Tavoitteemme on tarjota huippumodernit tilat, joiden keskiössä on kestävyys. Allekirjoitamme Tokmannin tavoin tiukat vastuullisuustavoitteet ja olemme molemmat edelläkävijöitä hiilineutraalisuustavoitteissa omilla toimialoillamme, NREP-konserniin kuuluvat Logicentersin kaupallinen johtaja Jarkko Äikää toteaa.

Tokmannin logistiikkakeskuksen laajennus Mäntsälässä

Aloitus:

Kevät 2022

Valmistuu:

Kevät 2024

Urakkamuoto:

KVR-urakka

Bruttoala:

55 000 m2

Rakennuttaja:

Tokmanni Oy

KVR-urakoitsija:

Fira Oy

Arkkitehti:

A1 Arkkitehdit Oy

Rakennusurakointi:

Fira Oy

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät SMARTista. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!

Tutustu rakennusalan parhaaseen työkaluun – varaa esittely jo tänään!