Perhelän kortteli sijaitsee Järvenpään ytimessä, juna-aseman vieressä ja lähellä rantaa. Hybridikortteli tulee yhdistämään laadukkaan asumisen, palvelut ja työpaikat. Koko hybridikorttelin on määrä valmistua vuoden 2026 lopussa.

Kortteliin on suunnitelmissa rakentaa tornitalo ja kaksi matalampaa kerrostaloa, joissa on yhteensä noin 300 asuntoa, sekä toimisto- ja liiketilaa. Kaupunki korvaa hajasijoitetut ja käytöstä poistuneet toimitilansa vuokraamalla Perhelästä tilat kaupungin työntekijöille.

Perhelä-hankkeen läpivienti on ollut nopeaa sen käynnistyttyä uudelleen vuoden 2018 syksyllä. Järvenpää kaupunki allekirjoitti tammikuussa 2020 toteuttamissopimuksen YIT:n kanssa. Asemakaavamuutos kuulutettiin vireille helmikuussa 2020. Se hyväksyttiin kesällä ja rakennuslupia on voinut hakea elokuussa.

– Perhelän korttelin merkitys Järvenpään kaupungille on tärkeä. Kortteli käynnistää Järvenpään keskustan uudelleenrakentamisen, joka jatkuu keskusta-alueella 2030–40-luvulle asti vahvistaen Järvenpään asemaa Keski-Uudenmaan palveluiden keskuksena, kaupunginkehitysjohtaja Olli Keto-Tokoi sanoo tiedotteessa.

– Perhelä-hankkeen valmistelu sekä suunnittelu etenevät aikataulussaan. Tavoiteltu ajankohta rakentamisen alkamiselle on vuoden 2021 alkupuolella, kertoo yksikönjohtaja Sami Viitanen YIT:ltä.

Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan 100 huoneiston asuintalo ja toimistotalo. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa Aihio Arkkitehdit Oy.

Seuraavassa vaiheessa on tarkoitus tehdä 13-kerroksinen 75 asunnon kerrostalo ja 2-kerroksinen liiketalo. Alueelle on suunnitelmissa myös 20-kerroksinen tornitalo, johon tulee 150 asuntoa.

Perhelä D- ja B-talot, asuin- ja toimistotalot

Aloitus:

Kevät 2021

Rakennuttaja:

YIT Suomi Oy

Arkkitehti:

Aihio Arkkitehdit Oy

Rakennesuunnittelija:

A-insinöörit Oy

Sähkösuunnittelija:

Optiplan Oy

I-suunnittelija:

Sweco Talotekniikka Oy

Automaatiosuunnittelija:

Caverion Oy

LV-suunnittelija:

Sweco Talotekniikka Oy

Urakkamuoto:

Oma urakka

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät SMARTista. Kokeile ilmaiseksi ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!