Napsun monitoimitalo rakennetaan Rovaniemelle

Rovaniemelle rakennetaan Napsun eli Napapiiri-Nivavaara-Syväsenvaaran monitoimitalo. Allianssimallilla toteutettavan hankkeen kustannusarvio on 40 miljoonaa euroa.

Napsun monitoimitalo nousee Nivavaaran koulualueelle Asematielle. Hankkeen ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan uudisrakennus, jonka laajuus on 10 500 bruttoneliötä. Rakennuksen on tarkoitus valmistua elokuussa 2025.

Vieressä sijaitsevan Nivavaaran koulun peruskorjaus, joka on laajuudeltaan 5 000 bruttoneliötä, käynnistyy viimeistään uudisrakennuksen valmistumisen jälkeen. Hankkeessa peruskorjataan ja laajennetaan myös nykyistä lähiliikunta-aluetta. Koko hankkeen on tarkoitus olla valmis vuonna 2026.

Napsun monitoimitaloon tehdään tilat Napapiirin, Nivavaaran ja Syväsenvaaran kouluille ja varhaiskasvatukselle sekä nuorisotilat. Peruskorjattavaan koulurakennukseen toteutetaan pienten lasten koulu, joka yhdistyy uudisrakennukseen. Monitoimitalo on suunniteltu noin 1 100 oppilaalle. 

Suunnitelmien mukaan Napsun monitoimitalon tilat ovat käytössä myös iltaisin ja jokaisena päivänä viikossa. Opetustiloissa on mahdollista järjestää esimerkiksi kansalaisopiston kurssitoimintaa. 

Monitoimitalon yhteyteen rakennettava sali palvele liikunta- ja tapahtumatilana. Alueen urheilukenttä on koulun ja läheisen päiväkodin käytössä sekä iltaisin vapaa-ajan toimintojen ja asukkaiden käytettävissä.

Napsun monitoimitalo rakennuttaa Rovaniemen kaupunki ja urakoitsijana toimii NCC Suomi Oy. Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy.

Kuva: Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen

Napsun monitoimitalo rakennetaan Rovaniemelle

Rakennuspaikka:

Asematie 1, Rovaniemi

Kustannusarvio:

40 milj. euroa

Bruttoala:

noin 14 550 m2

Aloitus:

Marraskuu 2023

Valmis:

Tammikuu 2027

Urakkamuoto:

Allianssiurakka

Rakennuttaja:

Rovaniemen kaupunki, Tilapalvelukeskus

Rakennusurakoitsija:

NCC Suomi Oy

Arkkitehti:

Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy

Rakennesuunnittelija:

Sitowise Oy

Sähkösuunnittelija:

Sitowise Oy

Paloturvallisuussuunnittelu:

Sitowise Oy

I-suunnittelija:

Sitowise Oy

Automaatiosuunnittelija:

Sitowise Oy

LV-suunnittelija:

Sitowise Oy

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät SMARTista. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!

Tutustu rakennusalan parhaaseen työkaluun – varaa esittely jo tänään!