Helsingin Kamppiin 18 000 bruttoneliön terveys- ja hyvinvointikeskus

Helsingin Kamppiin rakennetaan iso terveys- ja hyvinvointikeskus. Valmistelevat työt tontilla ovat alkaneet keväällä ja rakennustöiden on tarkoitus käynnistyä lähiaikoina, kun hanke saa rakennusluvan. Hankkeen kustannusarvio on 84 miljoonaa euroa.

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakennuttaa Helsingin kaupunkiympäristön toimiala. Projektinjohtourakoitsijana toimii YIT Suomi Oy. Hankkeen arkkitehtisuunnittelusta vastaa PES-Arkkitehdit Oy. Terveys- ja hyvinvointikeskuksen laajuus on 18 000 bruttoneliömetriä.

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskus sijoittuu Runeberginkadun, Fredrikinkadun, Kampinkujan ja Salomoninkadun rajaamalle katu- ja torialueelle, metroaseman läntisen lippuhallin paikalle. Rakennuksen on tarkoitus valmistua joulukuussa 2027.

Uudisrakennukseen toteutetaan kahdeksan maanpäällistä kerrosta ja kaksi kellarikerrosta sekä maanalainen sisäänkäynti ja lastausalue huoltoliikennettä varten. Rakennuksen katutasoon tehdään terveys- ja hyvinvointikeskuksen vastaanottoalue, liiketiloja ja sisäänkäynti metroon. Kerroksiin 2-8 rakennetaan terveys- ja hyvinvointikeskuksen tiloja teknisine tiloineen.

Uudisrakennukseen, joka on mitoitettu noin 140 000 asukkaalle, on tulossa muun muassa terveysasematoimintaa, nuorten ja aikuisten sosiaalipalveluja, fysio- ja toimintaterapiapalveluja sekä psykiatriapalveluja. Rakennukseen on suunniteltu noin 125 vastaanottohuonetta ja 25 toimenpidehuonetta.

Kuva: PES-Arkkitehdit

Keskustan terveys- ja hyvinvointikeskus Helsinkiin

Rakennuspaikka:

Salomonkatu 8, Helsinki

Kustannusarvio:

84 milj. euroa

Bruttoala:

noin 18 000 m2

Aloitus:

Joulukuu 2023

Valmis:

Joulukuu 2027

Urakkamuoto:

Projektinjohto

Rakennuttaja:

Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala, Tilat

Rakennuttajakonsultti:

Rapp Valvontakonsultit Oy

Tilaaja:

Kiinteistö Oy Helsingin Toimitilat

Rakennusurakoitsija:

YIT Suomi Oy 

Arkkitehti:

PES-Arkkitehdit Oy

Rakennesuunnittelija:

Ramboll Finland Oy

Sähkösuunnittelija
(HKL:n sähkösuunnittelu):

Granlund Oy

Sähkösuunnittelija
(THK:n sähkösuunnittelu):

Insinööritoimisto Stacon  Oy

Paloturvallisuussuunnittelu:

Sitowise Oy

I-suunnittelija:

Granlund Oy

Automaatiosuunnittelija:

Granlund Oy

LV-suunnittelija:

Granlund Oy

Akustiikkasuunnittelija:

Sitowise Oy

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät SMARTista. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!

Tutustu rakennusalan parhaaseen työkaluun – varaa esittely jo tänään!