We Land -toimistotalo tuo uutta vetovoimaa Ruoholahteen

Helsingin Ruoholahteen nousee We Land -toimistotalo. Näyttävään rakennukseen tulee 14 kerrosta ja maanalainen 3-kerroksinen pysäköintilaitos. Loppuvuodesta 2023 valmistuvassa We Landissa tavoitellaan BREEAM-ympäristöluokituksen Outstanding-tasoa.

We Land toimistorakennuksen rakennuttaja on NCC Property Development Oy.  Rakennuspaikka sijaitsee Ruoholahdessa Rumbanaukion vieressä sijaitsevalla tontilla osoitteessa Itämerenkatu 25.

– Tavoitteemme on nostaa Ruoholahti yhdeksi Helsingin vetovoimaisimmista pääkonttoreiden alueista ja luoda sinne elävää kaupunkikulttuuria. We Land -talon konseptin ytimenä on alueen muille toimijoille ja asukkaille avoimet tilat ja palvelut, kuten 14. kerrokseen tuleva ravintola upeine näkymineen, Senior Developer Heikki Alén NCC:ltä kertoo tiedotteessa.

NCC on suunnittelut alueen kehittämistä yhteistyössä Helsingin kaupungin, JKMM Arkkitehtien, alueen toimijoiden ja vuokralaisten kanssa.

We Landin kokonaisala on noin 37 000 neliömetriä. Rakennusmassa muodostuu kahdesta osasta: ympäristön rakennusten korkeuksiin liittyvä 7-kerroksinen jalusta ja 14-kerroksinen torniosa. Matalassa osassa on kerrosten läpi ulottuva luonnonvalokuilu. Rakennuksen julkisivut ovat pääasiassa lasia.

Toimistorakennuksen ensimmäiseen kerrokseen sijoittuvat muun muassa vastaanottotoiminnot, tapahtumatori ja ravintolatilat. Rakennuksen toimistotilat on suunniteltu muuntojoustaviksi. Ylimmässä kerroksessa on näköalaravintola.

Rakennuksen valmistuttua siellä työskentelee noin 2 500 henkilöä.

Kuva: NCC

Vaativa rakennushanke

Vaativan rakennushankkeen kokonaiskestoksi arvioidaan kolme vuotta.

– Tontin sijainti tekee hankkeesta rakentamisen näkökulmasta mielenkiintoisen ja vaativan. Maan alta löytyy useita tunneleita, kuten metrotunnelit ja Salmisaaren voimalaitoksen hiilitunneli. Porapaalutus 10 metriä merenpinnan alapuolella edellyttää myös meri- ja pohjaveden hallintaa, NCC:n projektijohtaja Timo Henno kuvailee.

Työmaalla tulee työskentelemään kaikkiaan parisen tuhatta työntekijää, kerralla noin 150–200 henkilöä.

Kuva: NCC

Ympäristöystävällinen ja energiatehokas

We Land -toimistorakennuksessa ovat avainasemassa ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus. We Landin tavoittelema BREEAM-ympäristöluokituksen Outstanding-taso on korkein mahdollinen ja kansainvälisestikin vielä melko harvinainen. Toimitilan suunnittelussa, materiaalien valinnoissa, palveluissa, liikkumisessa ja käytössä tuetaan kestävää kehitystä.

Kolmekerroksiseen pysäköintilaitokseen tulee lähes 200 autopaikkaa, jotka kaikki ovat ladattavia. Pyöräpaikkoja tulee olemaan noin 450, joista osassa on myös latausmahdollisuus.

We Land -toimistorakennus

Aloitus:

lokakuu 2021

Valmistuminen:

joulukuu 2023

Rakennusaika:

27 kuukautta

Urakkamuoto:

oma urakka

Bruttoala:

37 000 m2

Kerrokset:

14

Rakennuttaja:

NCC Property Development Oy

Pohjatutkimus:

Kalliosuunnittelu Oy Rockplan Ltd

Arkkitehti:

JKMM Arkkitehdit Oy

Rakennesuunnittelija:

Ramboll Finland Oy

Rakennesuunnittelija:

Sweco

Sähkösuunnittelija:

Rejlers Finland Oy

Paloturvallisuussuunnittelija:

L2 Paloturvallisuus Oy

LVIA-suunnittelu:

Sitowise Oy

Rakennusurakointi:

NCC Suomi Oy

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät SMARTista. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!

Tutustu rakennusalan parhaaseen työkaluun – varaa esittely jo tänään!