Kirstinpuiston vahvuuksina ovat keskeinen sijainti, mielenkiintoinen arkkitehtuuri, kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut sekä hyvät kulkuyhteydet ja monipuoliset palvelut.

Alueen ensimmäisiin kohteisiin lukeutuu Asunto-osakeyhtiö Turun Kirstinpuiston Solina 1, jonka Bonava toteuttaa Erikoissijoitusrahasto eQ Asunnoille. Talon arkkitehtisuunnittelusta vastaa Schauman Arkkitehdit Oy, joka on myös ollut mukana Kirstinpuiston alueen kaavoitustyössä.

Aluetta kehitetty yhdessä

Turun kaupunki solmi Bonavan kanssa yhteistyösopimuksen alueen kehittämisestä vuonna 2015.

– Bonavan tavoitteena on luoda kohtuuhintaisia koteja ja onnellisia naapurustoja. Tämä edellyttää paitsi tinkimätöntä asennetta rakentamisen laatuun myös luovaa ajattelua ja lähiympäristön huomioivaa otetta. Kaavoitusratkaisut ovat kokonaisuuden kannalta keskeisessä asemassa, Bonava Suomen toimitusjohtaja Juuso Hietanen sanoo yhtiön tiedotteessa.

Hänen mukaansa Kirstinpuiston suunnittelussa on onnistuttu erinomaisesti yhteistyössä Turun kaupungin kanssa.

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve toteaa, että kaupungin keskustan laajentuminen vetovoimaiseen ja merelliseen Linnakaupunkiin on Turulle valtava mahdollisuus.

– Kirstinpuiston alue on vaikuttava esimerkki kestävästä kaupunkikehityksestä ja onnistuneesta yhteistyöstä toimijoiden välillä.

Kirstinpuiston kotikorttelin ja samalla koko alueen ensimmäisen asuinrakennuksen peruskivi muurattiin lokakuussa 2020. Uudet kodit valmistuvat vuonna 2021.

Kuva: Schauman Arkkitehdit Oy

Puutarhasta varikkotoimintaan

Turun Kirstinpuisto rakentuu Iso-Heikkilän ja Portsan väliin sijoittuvalle noin 17 hehtaarin alueelle.

Kirstinpuistossa sijaitsi aikaisemmin 1920-luvulla perustettu Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, joka muutti Ruissaloon 1950-luvulla. Tämän jälkeen alue on ollut muun muassa pienteollisuuden käytössä ja siellä on ollut Turun kaupungin varikkotoimintaa.

Kirstinpuiston alueen kaavoituksen valmistelu aloitettiin vuonna 2012. Kaavamuutos, johon sisältyy myös muiden kuin kaupungin ja Bonavan omistamia alueita, hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa keväällä 2020. Uusi asuinalue on suunniteltu noin 2 600 asukkaalle.

iWater ja ns. viherkerroin

Alueen erikoisuuksiin kuuluvat hulevesien hyödyntäminen korttelipihoille ja puistoihin rakennettavina vesiaiheina.

Kirstinpuisto on pilottikohteena mukana kansainvälisessä EU:n rahoittamassa iWater-hankkeessa. Tavoitteena on hakea uusia ratkaisuja sade- ja tulvavesien hallintaan. Lisäksi tutkitaan niin sanotun viherkertoimen käyttöä Turussa.

Kerrostalo As Oy Turun Kirstinpuiston Solina 1

Aloitus:

syyskuu 2020

Valmis:

syyskuu 2021

Rakennuttaja:

Erikoissijoitusrahasto eQ Asunnot

KVR-urakoitsija:

Bonava Suomi Oy

Geosuunnittelu:

SM Maanpää Oy

Arkkitehti:

Schauman Arkkitehdit Oy

Rakennesuunnittelija:

Optiplan Oy

LVISA-suunnittelu:

Optiplan Oy

Rakennusurakoitsija:

Bonava Suomi Oy

Sähköurakoitsija:

LP Electric Oy

I-urakoitsija:

PakuAir Oy

Automaatiourakoitsija:

Assemblin Oy

LV-urakoitsija:

JK Projekti-asennus Oy

Tämä on vain yksi esimerkki tuhansista rakennusprojekteista, joiden yksityiskohtaiset tiedot löytyvät SMARTista. Pyydä ilmainen esittely ja tutustu kaikkiin sinua kiinnostaviin projekteihin!